2022. február 20., vasárnap

Te használod a hírkeresőt vagy hírstartot? Ha igen, akkor pláne érdemes kipróbálnod a legújabb, igazán egyedi elgondolás szerint készült híraggregátor "szolgáltatást" a hírszűrő.hu -t. 



Azért írtam idézőjelben a "szolgáltatás" szót, mert ez nonprofit módon működik. Nincs egy árva reklám sem, de még csak cookie-k sem nagyon.  Elsősorban társadalmi felelősségvállalási céllal készítették, elősegítendő a lehető legszélesebb körű tájékozódást, illetve hogy megteremtsék az embert nem felzaklató hírolvasást (erről bővebben lentebb). 

A leírása szerint az oldal egy előre beállított RSS hírolvasó, így olyan híroldalak sosem lesznek rajta, amelyeknek nincs valamilyen RSS vagy Atom feed-je, de így is nagyon sok hírforrásból gyűjt össze híreket. Kb. 6000-et minden nap!

Ez persze nem egy nyelvből jön össze, ugyanis az oldal nincs magyar nyelve korlátozva. Szabadon ki-be kapcsolható a magyar mellett az angol, a német, a francia, a román és a szlovák nyelvű hírek megjelenítése is (nem csak egyszerre kettő mint pl. a Google Hírek-ben). Így nyelvtanulók számára is érdekes lehet. Sőt, minden nyelv számára van külön domain, amikor a felület is olyan nyelvű lesz. Van tehát pl. nachrichtenfilter.de, enewsfilter.com, stb.

A végére hagytam azonban a legjobb funkciót, amire az oldal neve is utal. Az olvasó a számára érdekes tartalmat úgy állíthatja össze, hogy a teljes hírmennyiségből különböző szűrők beállításával illetve tiltott kulcsszavak segítségével leszűkíti egy számára feldolgozható mennyiségre.

Ki lehet szűrni a politikai, a bulvár vagy épp a sokkoló híreket. De az olyanokat is, amelyek területileg messze lévő, így valószínűleg irreleváns helyekre, eseményekre vonatkoznak. Zseniális beírni, hogy sehonnan nem akarok "Donald Trump"-os híreket kapni és lőn világosság!

Igazán egyedi hozzáállás. Az oldal ugyan még béta, sok további fejlesztést terveznek még, melyhez támogatók segítségét kérik. Reméljük sikerül.

Következő
Ez a legutóbbi bekegyzés.
Előző
Régebbi bejegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése