2013. december 7., szombat

Sajnos a legnagyobb Androidos app-áruház a Google Play még mindig nem fizet magyar fejlesztőknek. Úgy értem csak magyar címmel és bankszámlával bíró fejlesztőknek. Ezen a téren a legellenszenvesebb az összes nagy közül.



Mi marad ha valaki ebből szeretne megélni, vagy legalábbis egy új laptopra valóra szert tenni?
  • Külföldi ismerős, rokon kihasználása.

  • Reklámok. De az eleve ellenszenvet szül (legalábbis bennem) valamint a legnagyobb AdMob is a Google kezébe került, és ha "upgradelsz" (amit ők erősen pusholnak mostanság) a régi rendszerről az újra, akkor bukod a korábban még lehetséges PayPal-os kifizetést is. Hurrá.

  • Alternatív store-ok kipróbálása. A minap (a címben szereplő problémába ütközve) találtam több érdekes infógrafikát, elemzést az alternatív értékesítési lehetőségekről. Mennyire népszerűek, mekkora a napi letöltési volumen, de elemzik még azt is, hogy mekkora eséllyel látszik majd ki egy új app a tömegből. Illetve hogy ezáltal mekkora bevételi potenciállal bírhat az adott hely a fejlesztő számára. Ez már egészen más sorrendet mutat, mint a steril felhasználó- vagy letöltésszám!

Érdemes átböngésznie ezeket mindenkinek, aki Androidos appok fejlesztésével foglalkozik:






Vegyük észre, hogy több forrás szerint is érdemes lenne jobban odafigyelni Kínára ;-) Végülis a szövegfordítást, lektorálsát helyi erőkkel is megoldhatjuk ;-)  Aki kimondottan ilyen infóra vágyik, itt talál:




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése