2013. július 3., szerda


Ahogy egyre népszerűbbek lettek, egyre kiborítóbbak a Samsung mobilok. Nemcsak az áruk, hanem az is, amiből össze vannak rakva.

Az egész ott kezdődött, hogy a barátnőmnek ajánlott Samsung Galaxy Ace Duos miért kellett SOKKAL lassabbra csinálni, mint egy régebbi, olcsóbb sima Galaxy Ace-t? Mert a 2-SIM-es user tipikusan csóró, és a szarhoz van hozzászokva? Vagy inkább egy duos-on legyen dupla a lehúzás is?

De a legmegalázóbb, hogy a Galaxy S3 is egy nagyon nagy népbutítás ám! Mindenhol írják, hogy Antutu-ban, meg Quadrantban (a legnépszerűbb benchmark programokban) milyen fantasztikus pontokat érnek el.

Na és a grafika? Ha a tisztelt user egy high-end készüléket azért venne, hogy játsszon is rajta?

Ugyanis a PC-n is méltán népszerű 3DMark rögtön lebuktatja a csodás CPU mellé tett ósdi Mali-400MP-t, vagyis hogy mennyire súlyosan asszimetrikusak a készülék képességei: 2756 pont (2304 graphics, 8795 physics).

Hiába a 4 mag akár 1.6GHz-en, a valóságban ez az eszköz játékra rosszabb, mint a csőd szélén álló HTC S3-mal egy időben megjelent kisebb és jóval olcsóbb, de legalább önmagával összhangban lévő, csak kétmagos modellje, a One S (2x1.5GHz + Adreno 225), ami ugyanezen tesztben 6482 pontot ér el (7045 graphics, 5066 physics).

Sajnos az S3 procija valóban rettentően gyors, de pont ott és annyira, ahol és amit a tipikus userek 90%-a nem is igazán érzékel, és így olyasmiért (felesleges, értelmesen nem kihasználható teljesítményért) fizetnek, ami semmi másra nem jó, mint kérkedni a számokkal.

Legalább a szaksajtónak fel kéne hívnia ilyesmire a tisztelt leendő userek figyelmét.

U.i.1.: A fentiek saját mérések, éppen aktuális 3DMark-kal, a sima Ice Storm teszt-tel, ismeretségi körömben hozzáférhető készülékekkel, kikapcsolt energiatakarékos móddal. One S esetében európai modellel (Snapdragon S4 procival 1.5GHz-en, Adreno 225-tel) nem pedig a sok GSM bolt által behozott ázsiai modellel (Snapdragon S3 processzorral, 1.7GHz-en, és Adreno 220-szal, ami azért lassabb valamivel) teszteltem.

U.i.2.: Most nincs kéznél Galaxy S4, de a neten fellelhető teszteken az is 6700 pont körül tud.... mennyi most egy S4 és mennyi egy One S?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése