2016. június 28., kedd

Régi lemez, örök vita, hogy melyik böngésző a gyorsabb. Az viszont csak az utóbbi időben, a mobil eszközök előtérbe kerülése nyomán lett fontos, hogy "na de milyen áron"? Mi értelme eszeveszett gyorsan böngészni, ha fele annyi idő alatt vége is az egésznek, mert lemerült a notebook?


Mivel a sebesség terén a Microsoft Internet Explorerének volt a legrosszabb a híre, most gondolták megmutatják, hogy fogyasztásban viszont ők a legjobbak. És mekkora luftot rugtak!? Pedig semmi szükség nem volt erre a népbutításra, mivel az Edge már sebességben is jól helyt áll, nem is volt miről eltereljék a figyelmet.

Ugyanis a jó fogyasztást video streaminggel próbálták demonstrálni:


Pedig erről talán még az annyira nem képzett és tapasztalt felhasználók is tudják, hogy ez nem minden, amit egy böngésző ellát, illetve amit ne befolyásolna nagyon-de-nagyon az éppen használt dekóder könyvtár/verzió vagy épp az adott hardware. Vagyis hogy ez totálisan rossz alapja egy összehasonlításnak.

Ez annyira magas labda volt, hogy rögtön meg is lovagolta az Opera, akik ráadásul sokkal életszerűbb tesztjükkel valódi böngészést teszteltek (az alábbi videón önmagukkal összehasonlítva):


Az asztali Operában (elsőként) van egy kimondottan energiatakékos mód is, így nem csoda, hogy az Edge-hez képest kb. 22%-kal tovább bírta egy ugyanolyan laptop. Részletesebb eredményeket (és az Opera módszertanát, amit monduk a Microsoft nem publikált) itt találjátok: http://www.opera.com/blogs/desktop/2016/06/over-the-edge/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése