2013. december 26., csütörtök

Jó pár hónappal ezelőtt történt, hogy tele volt már a tököm mindazzal, amit a híradóban vagy a hírportálokon tapasztaltam. Ki kit ölt meg, hol van épp háború, vagy épp mire baszott el teljesen feleslegesen megint több milliót Győzike, vagy épp milliárdot Paris Hilton.

A helyzet egyébként még most karácsonykor sem volt jobb sajnos. Ma már semmit nem lehet szenzációhajhászás nélkül tálalni? Úgy már nincs is hírértéke? Mintha már természetfilmből is csak olyat lenne értelmes készíteni, amiben folyik a vér. Nem akarom elhinni.

Ráadásul ezekre a roppant inspiráló, lelkesítő és megnyugtató tartalmakra is egy rakás reklám között leltem csak rá.

Kéne egy olyan, a hagyományos újságolvasáshoz a lehető legközelebb álló élményt adó mobil alkalmazás, egy stresszmentes hírolvasó (RSS/Atom), ami majdnem magától kiszűri mindazt, ami nem érdekel. Ami nem stresszel agyon, amikor este, éppen kikapcsolódásképp olvasgatnék, nézelődnék kicsit a neten. Nem olyan, ami eltakarja a világ rosszabbik oldalát, vagyis nem elszakadni szerettem volna a valóságtól, csak normális szintre csökkenteni, ami túl sok. Olyan szintre, ami még bőven elég ahhoz, hogy korrekt képem maradjon a világról. Pláne távol álljon tőlem bármiféle ezoterikus, good news only app készítése.

Szóval a végén ez lett belőle: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.jodolgok.nostressreaderAz egész lényege, hogy egy tartalmi szűrő automatikusan kiértékeli, hogy mennyire negatív, avagy sokkoló az adott hír szövegezése, illetve hogy ezen felül az olvasó, a számára nem érdekes tartalmakat egyszerűen kulcsszavak (pl. celebek nevei) kizárásával is eltüntetheti. Ennek alapja persze, hogy angol nyelvhez több forrásból is rendelkezésre áll kellő mennyiségű irodalmi ill. nyelvi statisztika (tudjátok, angol tudósok....) ahhoz, hogy ilyen tartalmi szűrőt ill. kulcsszóelemzőt csinálni lehessen. Így a program csak angolra van kihegyezve. De magyarok számára is van benne egy kis meglepetés ;-)

Próbáljátok ki, használjátok egészséggel. Tudom, még hiányzik belőle ez-az (pl. éjszakai mód, megosztás, stb.), de majd hamarosan belekerül :-)0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése